Site Overlay

A zenekar

A régi Passz-együttes a kilencvenes években működött Székesfehérváron. Öt év szünet után, 2005. december 23-án megalakult az új Passz-együttes, amelyben a régi tagok közül egyedül a gitáros-énekes és dalszerző Faragó Péter maradt. A másik két új tag: Szkok Gábor, basszusgitáros, és Kristóf Roland, dobos, valamint 2007 nyarán csatlakozott a trióhoz Dobos Dániel billentyűs. Azóta is jónéhány tagcsere történt, jelenleg Faragó Péter, Kristóf Roland mellett Süle Zsolt basszusgitárossal trióként működik a zenekar.
A stílus a régihez képest némileg megváltozott, bár jó néhány akkori dal is szerepel a koncert-repertoárban. Ma már egyértelműbbek, konkrétabbak, letisztultabbak a régi dalok is, a mostani időkben íródott számok pedig már eleve azok.
Ettől függetlenül megmaradtak az alapvető stílusjegyek: szövegcentrikusság, nincs öncélú zúzás, sok stílus keveredik a számokban. Egy adott dalon belül is sok a dinamikai váltás. A produktum ma sem a nagy tömegeket megmozgatni tudó produkciók közé tartozik – amely régen frusztrálta és “felőrölte” az akkori csapatot. A mai csapat viszont “minden mindegy” alapon, tét nélkül, de lelkesen készíti az újabb és újabb számait, próbál és koncertezik, rögzíti dalait.